Четири компаније граде погоне у Сремској Митровици

 

Четири компаније - три стране и једна домаћа - ове године завршавају производне погоне у Сремској Митровици, а у њима би посао требало да нађе више од 250 радника.

Аустријска компанија Batimat ће за мање од два месеца почети изградњу хале у којој ће производити термоизолациони материјал. Ова компанија је у индустријској зони Језеро купила парцелу од два хектара, на којој ће подићи фабрику од 2.000 квадратних метара.

У индустријској зони Север стижу две компаније, домаћа Ролопласт Мошић, произвођач ПВЦ и алуминијумске столарије, која је купила парцелу од четири хектара на којој ће градити погон од 6.000 квадратних метара, као и немачка компанија Kuehne, која на три хектара грађевинског земљишта шири капацитете за производњу корнишона, где ће посао наћи више од 50 људи.

У Сремску Митровицу стиже и италијански инвеститор Labor Legno, који завршава фабрику од 5.000 квадратних метра у којем ће у марту почети производња дрвених облога и галантерије, паркета и лајсни. Према плановима, у овој фабрици биће запослено око 50 радника.

Извор: еКапија

—-