Сајам “Наука за привреду”

 

Сајам "Наука за привреду", у чијем ће фокусу ове године бити храна, одржаће се 6. децембра 2018. године у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма, који се организује на иницијативу Покрајинске владе, уз подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, Развојне агенције Војводине, Привредне коморе Војводине и Новосадског сајма.

Други по реду сајам „Наука за привреду“ окупиће најзначајније факултете, научно-истраживачке институте и центре, који ће представити различита решења и могућности директног трансфера знања и технологија у привреду. Централна тема догађаја – храна - биће сагледана из четири перспективе:

1. Технологија ― квалитет ― безбедност хране

2. Информационе технологије ― аутоматизација

3. Исхрана ― физичка активност ― здравље

4. Консалтинг – обуке ― дизајн

Пре тематских дијалога о храни, представници државних институција представиће постојеће видове подршке сарадњи науке и привреде, како на државном нивоу, тако и на нивоу сарадње са Европском унијом.

На пословним састанцима који следе, представници науке понудиће привредницима: консалтинг у области производње и препоруке за унапређење пословног процеса, анализе безбедности и декларисање хране, израда рецептура и формулација нових производа, сензорске оцене и коришћење сензорских уређаја у пољопривредној производњи, решења амбалаже и визуелни идентитет производa, производња индустријскe опреме, различите врсте обука за запослене, биомедицинска испитивања ефеката суплемената у исхрани, управљање водама и третман отпадних вода, контрола и узорковање производa за потребе увоза и извоза, испитивање радиоактивности узорака, консултантске услуге из области гастрономије и менаџемета у угоститељству, производња у пилот постројењима у циљу добијања прототипа производа, упознавање са правном регулативом у области производње и пласмана производa и услуга, могућности и начини заштите интелектуалне својине, и многе друге.

Пријава учешћа и сви датаљи о догађају на овом линку.

Улаз на Сајам се не наплаћује, а додатне информације у вези са свим детаљима пословних састанака можете добити на бројеве телефона 021 483 11 42, 063 51 69 64, или електронском поштом naukazaprivredu@sajam.net.

Надамо се да ћете искористити ову јединствену прилику за пословно повезивање са научно-истраживачким институцијама.

Желимо вам успешну и дугу сарадњу.