Новац за набавку опреме добило 16 малих и средњих предузећа у Војводини

 

Представницима 16 приватних компанија у Војводини у петак, 8.јуна, уручени су уговори у вредности од 100 милиона динара. Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је уговоре компанијама које су оствариле права по основу Конкурса за куповину опреме у малим и средњим привредним друштвима на територији Војводине.

Субвенције за бесповратно финансирање куповине опреме привредних друштава повезаних с реализацијом инвестиција предвиђају куповину искључиво нове опреме, чија набавна вредност не може бити нижа од четири милиона динарa.

Право на бесповратна новчана средства оствариле су компаније чије су делатности процењене од значаја за развој Војводине, а како је ресорни секретар Бјелић истакао, служиће за покретање, повећање или унапређење процеса производње у овим компанијама.

- Данас смо у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине, конкурентне и здраве компаније које су испуниле конкурсне услове подстакли финансијским средствима која ће помоћи њиховом даљем развоју, а тиме и јачању привреде у целини, што представаља примарни циљ Покрајинске владе - изјавио је Бјелић и појаснио да ће корисници тим новцем, у износима од два до десет милиона динара, моћи да покрију и до 50% набавке опреме.

Доделом ових субвенција завршен је други циклус у оквиру конкурсне мере за подстицај развоја Војводине који се спроводи кроз Буџетски фонд за спровођење мера развојне политике Војводине и најавио нови Конкурс за отварање нових радних места који ће бити расписан у септембру.