Војвођанске фирме се представљају у Москви – штанд посетила делегација Покрајинске владе

 

Под покровитељством Покрајинске владе, а у организацији Развојне агенције Војводине (РАВ), на сајамској манифестацији World food Moscow Војводина на заједничком штанду представља производе из осам градова потписника Споразума о заједничком наступу на великим сајамским манифестацијама.

Ове године, то су компаније Apple World, JSO, Hladnjača Voćko, Patewski, Macval Теа, Pollino Agrar>, Lučić Group, Sweet Charry Lady, kao i COPA (Kooperativa panonskih jabuka) i Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Предводећи делегацију Покрајинске владе у данашњој посети о ом сајму, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић истакао је да Покрајинска влада активно унапређује сарадњу са бројним руским областима на регионалном нивоу.

Он је подсетио да је у периоду јануар-јул 2019. године извоз АПВ у Р. Федерацију остварен у износу од 190,6 милиона евра, што представља 59% прошлогодишњег извоза, док увоз од 746,4 милиона евра представља 61,4% оствареног увоза у односу на прошлу годину.

„Руске компаније су, на основу података које имамо из Развојне агенције Војводине, укупно уложиле 430 милиона евра и запошљавају 4.032 људи на територији АП Војводине. Велике сајамске манифестације попут ових прилика су за умрежавање пословних субјеката и остваривање контаката који ће побољшати ову статистику“, нагласио је Бјелић.

Поред заједничког штанда сви излагачи представљени су у заједничкој брошури на енглеском и руском језику, као и у заједничком промотивном филму.