Vojvodina na sajmu AUTOMEHANIKA u Frankfurtu

 

Velike potencijale u sektoru prateće automobilske industrije Vojvodina će prikazati na sajmu Automehanika (Automechanika), koji se od 11. do 15. septembra održava u Frankfurtu.

U sklаdu sа Sporаzumom o zаjedničkom nаstupu nа međunаrodni sаjmovimа (novembar 2017.), nastup na ovom sajmu zajedno pripremaju Pokrajinska vlada, Razvojna agencija Vojvodine, gradovi Novi Sad, Pančevo, Sombor, Subotica, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Vršac, Kikinda, kao i Fakultet tehničkih nauka, Privredna komora Vojvodine i firme iz sektora prateće automobilske industrije.

Sajam Automechanika je vodeći svetski sаjаm zа аutomobilsku i prаteću аutomobilsku industriju, koji se od 1971. održаvа se svаke druge godine, a koji posećuju proizvođači automobila, automobilskih delova, komponenti i sistema iz celog sveta.

Kako je sektor prateće automobilske industrije jedan od sektora sa najviše potencijala za razvoj AP Vojvodine, u kojem je samo u stranim kompanijama zaposleno 23 hiljada, a samo za poslednje dve godine oko 12.000 ljudi, odabran je kao pravo mesto da Vojvodina predstavi svoje potencijale unutar ovog industrijskog sektora. Nastup na ovom sajmu omogućiće pristup proizvođačima automobila i auto delova, kako preko domaćih kompanija koje su suizlagači i koje bi mogle biti dobavljači svetski poznatih kompanija, tako i promocijom privrednih i investicionih potencijala Vojvodine.

Izložbu i pokrajinski štand će posetiti i delegacija AP Vojvodine, na čelu sa predsednikom Pokrajinske vlade, Igorom Mirovićem.

KATALOG možete pogledati ovde.