Pretty group spreman za početak proizvodnje u Somboru

 

Proizvođač trikotaže Pretty Group iz Dake (Bangladeš), klijent Razvojne agencije Vojvodine, potpisao je ugovor o iznajmljivanju dve hale bivšeg preduzeća Zastava-specijalni automobili u Somboru, radi proizvodnje pletenog tekstila. Završena je adaptacija prostora i useljavanje mašina, a kako je planirano proizvodnja bi trebalo da počne uskoro.

Zasad je ovde otvoren Centar za prezentaciju proizvoda i procesa proizvodnje. Zainteresovani mogu bez ikakvih obaveza da ga posete i da se upoznaju sa delatnošću firme. Oni će imati jedinstvenu priliku da se upoznaju sa načinom rada i proizvodnje, kako se pletu džemperi, puloveri i ostali proizvodi trikotaže za najbolje svetske brendove. Osim toga, zainteresovani će imati mogućnost da isprobaju svoje veštine u pletenju i šivenju na najsavremenijim mašinama.

Sporazumom koji je potpisan sa Ministarstvom privrede, u pogonima ove kompanije u Somboru biće zaposleno u naredne dve godine ukupno 1.100 radnika, a investitor je dobio sredstva podsticaja od 3,4 mil EUR.

Prema rečima Davora Brečića, predstavnika kompanije, ukupna procenjena vrednost ulaganja ovog giganta iznosi 14,3 mil EUR. Očekuje se godišnja proizvodnja od 2,4 miliona proizvodnih jedinica.

U prvoj fazi posao će dobiti 300 radnika, a kako obuka bude tekla, širiće se mogućnost za prijem nove radne snage. U ovoj kompaniji tvrde da narudžbina ima dovoljno, ali nedostaje kvalifikovana radna snaga.

- Razvojna agencija Vojvodine pružila nam je izvanrednu podršku. U Zastavi-specijalni automobili možemo da počnemo sa radom bez ikakvih problema - ističe Brečić.

On dodaje da je već sada sasvim izvesno da su hale od 2.000, odnosno, 3.000 kvadratnih metara, nedovoljne za planiranu proizvodnju u Somboru, pa će narednih meseci biti doneta odluka o proširenju pogona na 12.000 kvadrata u Industrijskoj zoni ili na postojećoj lokaciji.

Izvor: eKapija