Poziv: Investicioni potencijali Vojvodine na sajmu MOS u Celju

 

Razvojna agencija Vojvodine (RAV) poziva sve slovenačke i druge zainteresovane kompanije na prezentaciju o mogućnostima investiranja i pokretanja biznisa u AP Vojvodini, koja će se 13. septembra održati na štandu Republike Srbije u okviru 51.međunarodmog sajma u Celju MOS, čiji je ove godine zemlja partner upravo Republika Srbija.

Razvojna agencija Vojvodine predstaviće ukratko prednosti pokretanja biznisa u regionu Vojvodine, sve vrste podrške koje daju republička i pokrajinska vlada za uspešnu realizaciju investicije, finansijske i poreske olakšice, sistem slobodnih zona, operativne troškove, tržište rada itd.

Objasnićemo i na koji način naša agencija može da pomogne svim kompanijama koje razmatraju mogućnost da investiraju u Vojvodini ili u njoj traže partnere ili dobavljače.

Kako je posao RAV agencije, između ostalog, da privlači strane kompanije i pruža im pomoć kada dolaze da posluju u Vojvodini, sajam MOS je izvrsna prilika za nas da predstavimo svoj region, kao i da stupimo u kontakt sa potencijalnim investitorima. MOS je zanimljiv, ne samo zato što je najveći i najznačajniji sajam tog tipa u Sloveniji i regionu, već i zato što je Slovenija jedna od najvećih zemalja investitora u Vojvodini.

Naime, prema našim informacijama, u Vojvodini trenutno posluje 37 slovenačkih kompanija, koje su ukupno uložile oko 776 miliona evra i koje zapošljavaju više od 3600 radnika. Među njima su i kompanije Cimos, NLB, Perutnina Ptuj, Cablex, Maksim Celje, Trimo inžinjering, JUB Boje, Kolpa itd.

Prezentacija investicionih potencijala Vojvodine održaće se u četvrtak, 13. septembra, na štandu Republike Srbije, sa početkom u 10 časova. Iskreno se nadamo da ćete prepoznati interes da dođete, da se upoznamo i razmenimo iskustva i kontakte.

Zbog ograničenog broja mesta, molimo vas da, ukoliko ste zainteresovani, potvrdu prisustva pošaljete na sledeći e-mail:

vlastimira.stanković@rav.org.rs