Le Belier gradi novi pogon u Kikindi

 

Srpsko-francuska kompanija Le Belier u izgradnju novog pogona u Kikindi uložila je 6 mil EUR, a do kraja godine biće zaposleno 150 ljudi.

Direktor preduzeća Žan Sebastijan Aks kaže da kompanija planira da do kraja godine u novu halu investira još 1,5 mil EUR, prenose Kikindske novine.

- Proizvodnja u novoj hali počeće u junu. Reč je o pogonu za mašinsku obradu i ovo je prvi pogon u Srbiji koji će se baviti proizvodnjom aluminijumskih odlivaka – rekao je Aks.

Izgradnja nove fabrike koja se nalazi tik pored postojeće u krugu Livnice najveća je investicija grupe Le Belier koja ove godine proslavlja 15 godina poslovanja u Kikindi. Već početkom sledećeg meseca u fabrici će početi da radi novih 50 radnika, a do kraja godine još 100.

Kako kaže direktor Le Beliera, zapošljavaju se i kvalifikovani i nekvalifikovani radnici, inženjeri, tehničari. Kako je firma stoprocentno izvozno orijentisana, a plan je da se proizvodnja podigne na viši nivo za to je potrebna radna snaga.

- Isto tako ne zapostavljamo ni pogon u kom već radimo. U staroj fabrici očekujem da ćemo investirati u opremu za livenje – dodaje Žan Sebastijan Aks. Le Belier Kikinda je srpsko-francuska kompanija čija je prevashodna delatnost livenje aluminijumskih odlivaka za svetsku automobilsku industriju. Grupa ima sedište u Francuskoj, a filijale ima u Mađarskoj, Kini i Meksiku. U ovim fabrikama radi ukupno 4.000 radnika, koji svetsku automobilsku industriju snabdevaju delovima za kočione sisteme, turbo i šasijama od aluminijuma.

Izvor: eKapija