Dan dobavljača 2017.

 

Vreme: 15. novembar 2017, 9 – 18,30h

Mesto: Kongresni centar „Master“ Novosadskog sajma

Dan dobavljača u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine (RAV) okupio je predstavnike 150 kompanija iz Srbije, Austrije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Slovačke i Slovenije.

Održano je 500 B2B sastanaka kompanija iz sektora poljoprivrede, prateće automobilske industrije, plastike i gume, tekstilne i metalske industrije, kao i IT sektora.

Otvarajući poslovne susrete, predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, je rekao da je od pre mesec dana aktivan Fond za subvencije za sve ulagače na teritoriji Vojvodine, da je iz pokrajinskog budžeta za ovu godinu izdvojeno 350 miliona dinara za sredstva za podsticaje, kao i da će taj iznos u 2018. biti povećan.

Direktor RAV-a Nikola Žeželj upoznao je predstavnike kompanija sa aktivnostima agencije i načinima na koje može da im pomogne u pronalaženju partnera, kao i u pozcioniranju na domaćim ili stranim tržištima.

U konferencijskom delu su potrebe svog dobavljačkog lanca predstavile kompanije Ametek, HealthCare Europe, Kolektor ATS, Mecafor i Univerexport, a prezentacije su održale i Razvojna agencija Srbije (RAS), Vojvodina ICT Cluster i Vojvodina metal cluster.

RAV planira da u toku sledeće godine nastavi sa organizacijom ovakvih poslovnih susreta, u kojima će spajati veće i velike kompanije koje traže dobavljače, a posluju na teritoriji Vojvodine, sa MSP iz Srbije i regiona.