Četiri kompanije grade pogone u Sremskoj Mitrovici

 

Četiri kompanije - tri strane i jedna domaća - ove godine završavaju proizvodne pogone u Sremskoj Mitrovici, a u njima bi posao trebalo da nađe više od 250 radnika.

Austrijska kompanija Batimat će za manje od dva meseca početi izgradnju hale u kojoj će proizvoditi termoizolacioni materijal. Ova kompanija je u industrijskoj zoni Jezero kupila parcelu od dva hektara, na kojoj će podići fabriku od 2.000 kvadratnih metara.

U industrijskoj zoni Sever stižu dve kompanije, domaća Roloplast Mošić, proizvođač PVC i aluminijumske stolarije, koja je kupila parcelu od četiri hektara na kojoj će graditi pogon od 6.000 kvadratnih metara, kao i nemačka kompanija Kuehne, koja na tri hektara građevinskog zemljišta širi kapacitete za proizvodnju kornišona, gde će posao naći više od 50 ljudi.

U Sremsku Mitrovicu stiže i italijanski investitor Labor Legno, koji završava fabriku od 5.000 kvadratnih metra u kojem će u martu početi proizvodnja drvenih obloga i galanterije, parketa i lajsni. Prema planovima, u ovoj fabrici biće zaposleno oko 50 radnika.

Izvor: eKapija