Podsticaji za proizvođače voća, grožđa, povrća, pečuraka i cveća u Vojvodini

 

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru voća, grožđa, povrća (uključujući pečurke), cveća i ostalih useva u AP Vojvodini u 2019. godini. Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose do 133.108.869 dinara, a konkurs je otvoren do 26. juna.

Kako se navodi , cilj i predmet konkursa jesu podizanje tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava.

Bespovratna sredstva namenjena su za investicije u sektoru voća, grožđa, povrća (uključujući pečurke) i cveće i to za: nabavku boks paleta za transport i skladištenje proizvoda, nabavku opreme-linija za čišćenje i pranje proizvoda, nabavku opreme-linija za berbu, sortiranje i kalibriranje proizvoda, nabavku opreme-linija za pakovanje i obeležavanje proizvoda, nabavku opreme za orezivanje, drobljenje, sečenje i uklanjanje ostataka posle rezidbe voćnih vrsta, mašine za ubiranje odnosno skidanje useva. Takođe, sredstva su predviđena i za opreme poput GPS navigacije i solarnih panel sistema sa pratećom opremom za pokretanje pumpi za navodnjavanje.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lica mlađi od 40 godina - bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od prihvatljivih troškova investicije (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije).

Konkurs možete preuzeti sa internet adrese www.psp.vojvodina.gov.rs.

Sve javne pozive i konkurse možete da pratite i na ovoj stranici RAV-a.