Novac za nabavku opreme dobilo 16 malih i srednjih preduzeća u Vojvodini

 

Predstavnicima 16 privatnih kompanija u Vojvodini u petak, 8.juna, uručeni su ugovori u vrednosti od 100 miliona dinara. Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je ugovore kompanijama koje su ostvarile prava po osnovu Konkursa za kupovinu opreme u malim i srednjim privrednim društvima na teritoriji Vojvodine.

Subvencije za bespovratno finansiranje kupovine opreme privrednih društava povezanih s realizacijom investicija predviđaju kupovinu isključivo nove opreme, čija nabavna vrednost ne može biti niža od četiri miliona dinara.

Pravo na bespovratna novčana sredstva ostvarile su kompanije čije su delatnosti procenjene od značaja za razvoj Vojvodine, a kako je resorni sekretar Bjelić istakao, služiće za pokretanje, povećanje ili unapređenje procesa proizvodnje u ovim kompanijama.

- Danas smo u saradnji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, konkurentne i zdrave kompanije koje su ispunile konkursne uslove podstakli finansijskim sredstvima koja će pomoći njihovom daljem razvoju, a time i jačanju privrede u celini, što predstavalja primarni cilj Pokrajinske vlade - izjavio je Bjelić i pojasnio da će korisnici tim novcem, u iznosima od dva do deset miliona dinara, moći da pokriju i do 50% nabavke opreme

.

Dodelom ovih subvencija završen je drugi ciklus u okviru konkursne mere za podsticaj razvoja Vojvodine koji se sprovodi kroz Budžetski fond za sprovođenje mera razvojne politike Vojvodine i najavio novi Konkurs za otvaranje novih radnih mesta koji će biti raspisan u septembru.